Форум » БЕСЕДКА » КАК ВАРИТЬ БОРЩ? » Ответить

КАК ВАРИТЬ БОРЩ?

Олег Гуцуляк: (c) Юрій Винничук Бо я на борщ витрачаю лічені хвилини. Отже, за порядком. Звечора замочую квасолю, а вранці ставлю її, не соливши, варити. Також ставлю воду на борщ – літрів 4-5. Готую собі сніданок – кава з молоком, канапка. Вода закипіла, кладу шматок м'яса (200 грамів) або ребра, доводжу до кипіння, солю, додаю лавровий листок, перець горошком і відсовую на малий вогонь. Січу дрібно цибулю і присмажую на пательні до золотистого кольору, додаю тертий на грубу терку буряк і теж тушкую. Буряк варити не можна, інакше борщ буде не червоний, а помаранчевий. Якщо вас майбутня теща вгощає помаранчевим борщем, тікайте. Поки я снідаю і читаю останні новини – цибуля з буряком стушкувалися, вимикаю і йду на свій Парнас працювати. За години дві спускаюся, ріжу картоплю кубиками, краю капусту і тру на грубу терку моркву, петрушку і салеру. Це позбавить вас реплік: «Ве-е, я петрушки не люблю... ве-е, я салери не їм». Терту з'їдять і не помітять. Все це висипаю в борщ, перед тим вийнявши м'ясо. Додаю ще порізаний смужками солодкий перець. Солю зварену квасолю. Зникаю на пів години. Повертаюся, додаю квасолю, томатну пасту або змелені, а потім заморожені помідори і тушкований буряк. А ще – моя фірмова родзинка: жменю морожених вишень без кісточок. Влітку додаю свіжі дрельовані вишні, аґрест, порічки, вивар з румбарбару чи аличі. Доводжу до кипіння і вимикаю.

Ответов - 0



полная версия страницы