Форум » НООСФЕРИЗМ-АНТРОПОКОСМИЗМ-СОБОРНЫЙ РАЗУМ-АРИСТОН » БИОХАКЕРСТВО » Ответить

БИОХАКЕРСТВО

Василиса: "Біохакери" із Сан-Франциско регулярно влаштовують голодування до 60 годин на тиждень. Вони впевнені, що це покращує самопочуття і підвищує продуктивність праці. Голодування один або кілька днів на тиждень стає популярним способом схуднення та оздоровлення організму. Можливо, воно також може позитивно впливати на результати вашої праці. Піст використовували з лікувальною метою з давніх-давен. Сьогодні експерти зі здорового способу життя радять регулярні голодування, як приміром, популярна дієта 5:2, яка передбачає значне обмеження калорій у певні дні. Вони практикують різні види голодування, обмежуючи себе в їжі від 36 до 60 годин на тиждень Дослідження свідчать, що тимчасова відмова від їжі добре впливає на здоров'я людини, зокрема, поліпшує сон і настрій. Нещодавно науковці-аматори з Каліфорнії практичним шляхом відкрили ще одну перевагу регулярних постів. Дослідники стверджують, що в ті дні, коли вони повністю утримуються від їжі, вони працюють набагато ефективніше. Вони відчувають себе дуже енергійними, мають гарний настрій і здатні краще зосереджуватися на роботі. Це – онлайн-спільнота біохакерів WeFast (буквально "Ми постимося"), члени якої переконані, що якщо розумно втручатись у біологію нашого тіла, ми можемо вести більш здорове і повноцінне життя. Вони практикують різні види голодування і обмежують себе у їжі від 36 до 60 годин. Інші учасники спільноти голодують протягом 23 годин щодня. Вони дотримуються експериментального режиму харчування, при якому кінець голодування має збігатися зі сніданком в середині тижня. Ідея проекту WeFast виникла у команди стартапу Nootrobox із Сан-Франциско. Компанія виробляє так звані "розумні ліки", або ноотропи – легальні біодобавки, призначені для поліпшення розумової діяльності. Голодування є частиною культури компанії, і, хоча воно не є обов'язковим, всі 13 співробітників Nootrobox постять по вівторках. Вранці щосереди вони зустрічаються з іншими членами спільноти WeFast, яка налічує понад 1200 учасників, і завершують піст сніданком. Ці ранкові зустрічі в кафе допомагають членам спільноти підтримувати одне одного, ділитись історіями і порадами щодо голодування. "Найбільш переконливим аргументом для мене, як і для багатьох інших учасників групи, є вплив голодування на ефективність праці", – каже Джефф Ву, співзасновник і генеральний директор Nootrobox. Можливо, вони мають рацію. Дослідження показують, що різні форми голодування можуть доволі потужно впливати на організм людини. Вони спричиняють зміни на клітинному рівні, які відбиваються на метаболічній системі, що в свою чергу визначає, як організм справляється зі стресом. Хоча вплив голоду на ефективність праці не доведено науково, багато людей, які дотримуються посту, як-от спільнота WeFast, розповідають про відчуття легкості та енергійність, дуже схожі на ейфорію бігунів. Лабораторні дослідження пояснюють ці відчуття біохімічними змінами в головному мозку. Професор неврології з Університету Джона Хопкінса Марк Метсон впевнений, що голодування покращує розумову діяльність. Ми почуваємося краще, коли наш організм починає спалювати свої жири, а не використовувати вуглеводи з їжі як джерела енергії, вважає доктор Ерік Верден, науковий співробітник Інституту Гладстона в Сан-Франциско. Цей процес називається кетоз (вуглеводне голодування кліток, внаслідок чого організм починає розщеплювати власні жири. – Ред.) А як щодо мук голоду і дратівливості, яку вони спричиняють? Спочатку, дійсно, може бути нелегко, але згодом організм пристосовується. "Ті, хто ніколи не постився раніше, спочатку відчувають легке запаморочення і дискомфорт", – пояснює доктор Верден. "Однак, коли ви голодуєте знову, обмін речовин у вашому організмі починає змінюватись, і весь організм краще адаптується. Завдяки цьому, на нашу думку, і відбувається покращення самопочуття з кожним новим голодуванням. Так, після четвертого та п'ятого посту люди почуваються помітно краще, ніж після перших спроб". Проте, голодування не є безпечним для всіх. Особливо це стосується вагітних жінок або матерів, які годують грудьми, хворих на діабет та людей з порушеннями обміну речовин. Коли тіло відчуває стрес і його нормальне функціонування знаходиться під загрозою, обмеження харчування може погіршити ситуацію. Отже, перш, ніж спробувати цей "біохак", обов'язково порадьтеся з лікарем.

Ответов - 2

Василиса: Жир, как таковой, один из механизмов выживания. Он позволяет человеку пережить холодное время года, от одного урожая до другого и т.д. Поэтому, отложение жира - вполне нормальный процесс, главное, не набрать его сверх нормы. Какой же механизм отложения жира? Во-первых, это, конечно, чрезмерное потребления углеводов, особенно быстрых (сахара). В нашем организме нет больших депо для хранения углеводов. В виде гликогена в мышцах хранится всего около 60-80г углеводов, столько же и в печени, остальная же часть потребленных углеводов перерабатывается и оседает в нашем организме в виде жира. Также, большое количество потребляемых жиров влияет на отложение жира. В 100г жиров содержится аж 900кал! Их отложить нашему организму в жир еще проще, чем углеводы. Процесс расщепления жиров очень сложен, да и как энергия жир используется в самую последнюю очередь, потому, что получить энергию из белков и углеводов гораздо проще. Ну и в любом случае, если вы потребляете больше калорий, чем вы тратите, то избыток энергии будет отложен в организме именно в виде жира. Теперь давайте разберемся, где же этот жир оседает. Жир откладывается как в кожно-жировой клетчатке, которая находится под нашей кожей, так и внутри, на всех наших органах. Это называется висцеральный жир. Это именно брюшной жир, который показывает на степень ожирения всех внутренних органов и говорит о дальнейшей угрозе сердечно-сосудистых заболеваний, тромбозов, варикозного расширения вен, инфарктов и инсультов. Этот жир находится под стенкой брюшного пресса и как бы выталкивает живот вперед. Если мышцы пресса сильные, это можно немного контролировать, если и мышцы пресса, к тому же, слабые, то и получается выпяченный и висящий живот. Никакие 'качания' пресса, естественно избавится от живота вам не помогут. Для того, чтобы избавится от подкожного и внутреннего жира, и соответственно, живота, необходимо сделать так, чтобы этот жир начал сгорать, а горит жир в митохондриях наших мышц под воздействием кислорода. Для того, чтобы кислород попал в наш организм, необходимы кардио-нагрузки с частотой пульса около 75% от максимального. (220-ваш возраст - это расчет максимума). Также, нужно сократить или остановить отложение самого жира. Для этого, необходимо сокращение до минимума или полное исключение быстрых углеводов, сахаров, мучного и тд, и так же, сокращение потребления жиров. Попытайтесь разложить по полочкам и посмотреть на все, что вы едите. Посчитайте примерное потребление калорий и жиров и скорректируйте питание, если необходимо. Думаю, вы удивитесь, насколько больше, чем вы думаете, вы ежедневно употребляете! Возвращаясь к кардио нагрузкам, время кардио должно быть не менее 40мин, потому, что в первые 20мин у вас сгорают только углеводы в виде гликогена, а только потом начинают сгорать жиры. Конечно, чем больше вы себе уже 'наели' живот, тем больше времени вам понадобится на его уменьшение, но все рецепты уже давно известны, волшебных таблеток, помогающих избавится от живота за сутки еще нет, поэтому главное, запастись терпением, приложить усилия, и тогда все получится!

Олег Гуцуляк: Перший реальний біохакер пояснив, навіщо змінив свою ДНК 26/12/2017 Колишній співробітник НАСА і перший реальний біохакери Джос Зайнер пояснив, навіщо використав геномний редактор CRISPR/Cas9 і вставив до своєї ДНК гени “суперсили”. Так, за словами Зайнера “дюдина завжди була рабом своїх генів, і придбання здатності змінювати їх, по суті, повністю змінює те, чим ми є”. “Звичайно, вся ця історія схожа на нісенітницю і наукову фантастику, але потрібно пам’ятати, що досліди з використання генної терапії проводяться вже з середини 1990 років, і в них брала участь лише жменька людей. Я ж хочу, щоб цю можливість мало все людство”, – цитує РИА слова чоловіка. У середині жовтня цього року Джос Зайнер, президент стартапу Odin і один з провідних активістів в сфері “біохакінга”, провів скандальну прес-конференцію, на якій він ввів в свою руку ретровірус, здатний вставити нову версію гена, пов’язаного з виробництвом міостатіна, одного з м’язових білків. Як тоді заявив Зайнер, подібна “генна операція” повинна через 6-8 місяців наділити його надлюдською силою і неймовірно високою м’язовою масою. Ця акція біохакера викликала велике невдоволення з боку вчених, які попередили публіку не наслідувати приклад Зайнера, оскільки такі ін’єкції не викличуть бажаних результатів і їх єдиним видимим наслідком можуть стати запалення і інші негативні побічні ефекти. Критика не збентежила біохакера, і він виклав на своєму сайті детальну інструкцію, як створити подібний вірус і змінити структуру будь-якого гена, використовуючи CRISPR/Cas9, один з найновіших, простих і зручних у використанні геномних редакторів. Більш того, стартап Зайнера зараз продає прості набори “починаючого біохакера”, які дозволяють почати експериментувати над собою або тваринами навіть самим нетямущим людям. Це далеко не перший досвід, який Зайнер вже проводив на собі – два роки тому він вмонтував у свою ДНК ген GFP, витягнутий з генома медузи, що змушує його клітини світитися зеленим кольором в темряві, чого поки не спостерігається, і провів ряд інших спірних модифікацій геному. Як стверджує експерементатор, всі ці досліди не погіршать його здоров’я, що говорить про їхню відносну безпеку і необхідность проведення таких “досліджень”. “Якщо ми проводимо подібні експерименти, то завжди виникає два питання – як багато людей може померти в ході подібних дослідів над собою, і як багато людей сьогодні помирає через те, що та чи інша генна терапія все ще проходить клінічні випробування. Мені здається, що тут є величезний дисбаланс, і ми дуже багато турбуємося про ризики і не рятуємо мільйони життів людей, які вмирають прямо зараз”, – пояснює Зайнер. Він порівнює розвиток і популяризацію “біохакінга” з тим, що відбувалося на початку 1990 років, коли виникла операційна система Linux і пов’язана з нею концепція Open Source, відкритого програмного забезпечення. Тоді, як вважає Зайнер, представники великих IT корпорацій викладали схожі ідеї щодо безпеки відкритого ПЗ і професіоналізму його авторів, однак сьогодні Linux є домінуючою ОС на смартфонах і серверах. Щось схоже, як сподівається біохакер, відбудеться і в сфері геномного редагування і виробництва ГМО. Нагадаємо, раніше у США повідомили про плани створити “рослини-шпигуни” за допомогою генної інженерії.



полная версия страницы